Agnes plafonds en plafondplaten

agnes-plafondsAgnes plafonds zijn kant en klare plafondplaten met een fraaie afwerking. Agnes plafondplaten zijn snel en eenvoudig te monteren en ideaal voor de doe-het-zelver.
Agnes plafondplaten worden veel toegepast in woon- en slaapkamers, keukens, bijkeukens, hal, zolder, toilet en kantoren.


 
 

Voordelen van Agnes plafondplaten

- Agnes plafondplaten zijn gebruiksklaar (Stucen of schilderen niet nodig)
- Eenvoudige en snelle montage met spijkers, schroeven of nieten
- Eenvoudig schoon te maken met een natte doek en schoonmaakmiddel
- Bijpassende afwerklijsten verkrijgbaar
- Gemakkelijk hanteerbare afmetingen
- Lage kostprijs

Afmetingen en kleuren Agnes plafondplaten

De  Agnes plafondplaten zijn verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen namelijk: 60x60 cm en 120x60 cm. De Agnes plafondplaten zijn verkrijgbaar in de kleuren:
- Agnes one step Linnen wit
- Agnes one step Stuc wit
- Agnes one step Schuurwerk wit
 
De Agnes one step plafondplaten bestaat uit een 12 mm dikke spaanplaat met een kunststof toplaag.
De plafondplaten zijn rondom voorzien van een messing en een groef.
 
Naast de standaard plafondpanelen zijn er ook speciale uitvoeringen van de Agnes plafondplaten; De Agnes one step Fire Resistance voor de brandwerende constructies en de Agnes one step V313 voor vochtwerende constructies.

Montage Agnes one step plafondplaten

Vóór het plaatsen van de Agnes one step:
De pakken dienen horizontaal en op vlakke ondergrond opgeslagen te worden bij een relatieve luchtvochtigheid van max 70%.
Laat de Agnes platen 48 uur in een gesloten verpakking staan in een droge omgeving op kamertemperatuur.
De ruimte dient goed geventileerd te zijn.
 
Bewerken van de Agnes platen
Als u de Agnes platen met een decoupeerzaag gaat bewerken is het belangrijk om een zaagblad te gebruiken met fijne tanden. De zijde van de folie moet naar beneden gericht zijn. Als u een handzaag gaat gebruiken is het ook belangrijk dat het fijne tanden heeft. Met een handzaag moet de zijde met de folie naar boven liggen. Wilt u een elektrische cirkelzaag gebruiken leg dan de zijde met de folie naar beneden

Montage Agnes One Stap plafondplaten

stap-1-agnes-plafondStap 1: Tekening maken
Eerst maakt u een schets voor een goede verdeling van de plafondplaten. Om een stabiel en fraai plafond te creëren kunt u de plafondplaten verspringend aanbrengen
 
 
 
 
 
 
stap-2-agnes-plafondStap 2: Regelwerk plaatsen
De Agnes plafondplaten worden aangebracht op een regelwerk welke op het bouwkundig plafond wordt gemonteerd. Gebruik voor het regelwerk latten met een afmeting van 32x50 mm. De latten zullen geplaatst worden met een onderlinge afstand van 60 cm. De minimale afstand tot de muren is 10 mm. Het is aangeraden om vochtwerende folie tussen de balken en het regelwerk te gebruiken.
 
 
 
 
 
stap-3-agnes-plafondStap 3: Agnes Plafondplaten plaatsen
De Agnes one step plafondplaten zijn voorzien van een messing en groef en kunnen onzichtbaar worden bevestigd aan het regelwerk. De platen kunnen bevestigd worden met spijkers, schroeven of nieten.
 
 
 
 
 
 
stap-4-agnes-plafondStap 4: Agnes plafondplaten bevestigen
Het bevestigingsmateriaal mag niet te diep in de groef worden bevestigd. Spijker de platen zodanig dat ze later met een afwerklijst kunnen worden afgedekt en houd rondom het plafond een ruimte van 10 mm afstand van de muren.
 
 
 
 
 
 
stap-5-agnes-plafondStap 5: Afwerking
Voor de afwerking van de Agnes plafondplaten zijn er bijpassende lijsten te verkrijgen. Deze kunnen eenvoudig met montagekit bevestigd worden.
 
 
 
 
 
 
 
Wilt u meer informatie over het assortiment en de montage van Agnes plafondplaten? Bekijk dan de informatiebrochure van Agnes  voor instructies, voorbeelden en extra informatie.
Via afbouwmateriaal.nu kunt u eenvoudig en snel uw Agnes plafondplaten bestellen in de kleuren linnen wit, stuc wit en schuurwerk wit. Op de plafondplaten zitten een snelle levertijd en zijn vaak uit voorraad leverbaar. Om de Agnes plafondplaten af te werken zijn er verschillende afwerklijsten verkrijgbaar, te weten een hollat, kniklijst en decoratieve lijst. Deze kunnen eenvoudig bevestigd worden met siliconenkit.