API Cross Lock plafondprofielen

API Cross Lock plafondprofielen

API is een fabrikant van profielen van een systeemplafond. De Cross Lock profielen zijn speciaal ontwikkeld voor een semi-verdekt, verdekt of verdekt XL systeemplafond.


 
 
 

Semi-Verdekt:

Kenmerkend voor semi-verdekt of in stroken te monteren plafondpanelen is dat de draagprofielen slechts in één richting zichtbaar zijn. De rand van de profielen past in een sponning die in de panelen is aangebracht. Met het Cross-Lock systeem kan voor deze plafonds eenvoudig een stabiel en maatvast ophangsysteem gecreëerd worden. Onder de Quick-Lock hoofdprofielen worden met Cross-Lock beugels de 15 of 24 mm brede Quick-Lock draagprofielen bevestigd die in het zicht blijven.

De bevestigingspunten van de Cross-Lock beugels zijn fabrieksmatig aangebracht waardoor een maatvast ophangsysteem ontstaat De afstanden tussen de profielen en afhangpunten kunnen optimaal gekozen worden. Hiermee kan een aanzienlijke besparing in ophangpunten gerealiseerd worden. Bij de positiekeuze van de primaire profielen dient rekening gehouden te worden met de ruimte nodig voor plaatsen en uitnemen van de panelen.

Verdekt:

Bij verdekte montage worden draagprofielen afgedekt door de bijbehorende panelen. Met het Cross-Lock systeem kan voor deze plafonds eenvoudig een stabiel en maatvast ophangsysteem gecreëerd worden. Onder de Quick-Lock hoofdprofielen worden met Cross-Lock beugels kruislings Quick-Lock draagprofielen bevestigd.

De bevestigings punten van de Cross-Lock beugels zijn fabrieksmatig aangebracht ten behoeve van een maatvast ophangsysteem. De afstanden tussen profielen en afhangpunten kunnen afhankelijk van de belasting optimaal gekozen worden waardoor aanzienlijk opophangpunten bepaard kan worden. Voor grotere of extra lange panelen van dit type is er het Cross-Lock XL systeem waarbij elk paneel zondermeer uitneembaar is. Armatuurbanen voor inleg-armaturen zijn eenvoudig realiseerbaar met de bij behorende armatuur beugels.

Verdekt XL:

Voor de verdekte montage van extra grote of lange panelen is er het Cross-Lock XL systeem. Evenals bij het basis Cross-Lock systeem worden de draagprofielen afgedekt door de panelen. Met het Cross-Lock XL systeem kan ook voor grote of lange panelen een stabiel en maatvast ophangsysteem gecreëerd worden waarbij elk paneel direct uitneembaar is.

Onder de Quick-Lock hoofdprofielen worden met Cross-Lock beugelskruislings Quick-Lock getrapte T-profielen bevestigd. De bevestigings punten van de Cross-Lock beugels zijnfabrieksmatig aangebracht ten behoeve van een maatvast ophangsysteem. De afstanden tussen profielen en afhangpunten kunnen afhankelijk van de belasting optimaal gekozen worden waardoor aanzienlijk op ophangpunten bespaard kan worden. Armatuurbanen voor inleg-armaturen zijn eenvoudig realiseerbaar met de bij behorende armatuur beugels.