API Omega Bandrasters

api omega bandrastersAPI bandrasters zijn systeemplafonds met brede profielen, met bevestigingsmogelijkheden voor binnenwanden, verlichting, etc.


 
 
 
 
 

Omega bandrasters:

Systeemplafonds in gebouwen vervullen een verscheidenheid aan functies. Naast de esthetische en akoestische eigenschappen die gevraagd worden, dienen ze plaats te bieden aan verlichting, klimaatinstallaties, bewegwijzering en geschikt te zijn voor de bevestiging van scheidingswanden. In kantoorgebouwen wordt vaak in een laat stadium de definitieve indeling bepaald die past bij de uiteindelijke gebruiker. Na realisatie vindt regelmatigwijziging van deze indeling plaats.

Met de Omega bandrastersystemen uit de Quick-Lock familie is ditprobleemloos te realiseren. Er is daarbij keus uit verdekte en halfverdekte systemen en bandrasterbreedten variërend van 50 to 150mm. Uniek is het 100 mm brede Omega-Plus bandraster voorzien vanbevestigingsgroef waardoor het mogelijk wordt wanden en accessoires zonder zichtbare schade aan het profiel te plaatsen en te verwijderen.

Omega Standaard:

De Omega Bandrastersysteem bestaande uit 50 -150 mm brede vlakke profielen bestemd voor de mogelijke bevestiging van binnenwanden en verschillende dwarsprofielen voor het dragen van de panelen.

Het zichtbare systeem bestaat uit bandraster profielen gecombineerd met Quick-Lock dwarsprofielen. Dankzij de speciale haakverbinding kunnen deze eenvoudig gemonteerdmaar ook gedemonteerd worden. Bij hoge paneel gewichten kunnen "getoogde" dwarsprofielen gekozen worden. Bij de semi-verdekte uitvoering zijn de dwarsprofielen niet zichtbaar. Het Quick-Lock Z-profiel wordt in de paneel rand geschoven en zorgt onzichtbaar voor de benodigde sterkte.

Omega Plus:

De unieke montagegroef in het Omega-Plus bandrasterprofiel maakt het mogelijk systeemwanden, bewegwijzering, brandmelders en andere accessoires op eenvoudige wijze aan het plafond te bevestigen. De kunststof strip in de montagegroef onttrekt de bevestigingspunten en bedrading aan het zicht. Herstel van het plafondsysteem zal veelal niet nodig zijn. In de groef kunnen ook LED lichtlijnen opgenomen worden.

Het zichtbare systeem bestaat uit bandraster profielen gecombineerd met Quick-Lock dwarsprofielen. Met de speciale haakverbinding kunnen deze eenvoudig gemonteerd maar ook gedemonteerd worden. Bij hoge paneel gewichten kunnen "getoogde" dwarsprofielen gekozen worden. Bij de semi-verdekte uitvoering zijn de dwarsprofielen niet zichtbaar. Het Quick-Lock Z-profiel wordt in de paneel rand geschoven en zorgt onzichtbaar voor de benodigde sterkte.