API plafondprofielen Quick-lock

API plafondprofielen Quick-lockHet Quick-Lock systeem, met zijn doordachte verbindingen, is niet alleen esthetisch fraai het onderscheidt zich vooral door montagegemak instabiliteit. Iedere verbinding draagt bij aan de haaksheid van het systeem. Bij het monteren van grotere of kleinere vlakken is naderhand corrigeren veelal niet nodig. De haak en “klik”verbindingen zijn snel aan te brengen maar zijn ook nog eens demonteerbaar. De systemen zijn ontworpen voor toepassing in gebouw interieurs onder normale condities.


 
Voor specifieke omstandigheden zoals vochtige ruimten zijn speciale uitvoeringen beschikbaar. Afhankelijk van paneel type, afmeting en gewicht kan het meest geschikte ophangsysteem worden gekozen. De technische productbladen verschaffen inzicht in het draagvermogen en vlakheid van het systeem. De haak en “klik”verbindingen zijn snel aan te brengen maar zijn ook nog eens demonteerbaar. Door de vlakke verbindingen sluiten de plafondpanelen naadloos aan op het systeem. Dankzij het hoogwaardige en geautomatiseerde productieproces is een constante kwaliteit en een hoge mate van maat nauwkeurigheid gegarandeerd.

Quick-Lock 15:

Het slanke 15 mm brede Quick-Lock 15 systeem wordt veelal toegepast in combinatie met inleg of doorzakpanelen. De combinatie met metalen rooster panelen is eveneens zeer fraai. Kenmerkend is de mogelijkheid om de afhangers aan de bovenzijde van het profiel te bevestigen waardoor beschadigen van panelen voorkomen wordt. Het QL 15-38 systeem is naast het standaard sneeuwwit beschikbaar in een aantal uni-kleuren en metaal kleuren.

Quick-Lock 24:

Het 24 mm brede Quick-Lock 24 systeem wordt het meest toegepast. Er is dan ook keuze uit meerdere uitvoeringen. De basis is het robuuste Quick-Lock 24-38 HE systeem dat beschikt over ruim voldoende draagkracht voor alle gangbare akoestische plafondpanelen. Daarnaast zijn er uitvoeringen zoalsQL 24-38 RE die bij uitstek geschikt zijn voor de lichtere plafond panelen.

Voor toepassing in vochtige ruimten is er de extra corrosiewerende uitvoering die voldoet aan klasse C cf EN 13964. Het HE systeem is naast de in basis kleur sneeuwwit beschikbaar in een aantal uni- en metaal kleuren. Op aanvraag zijn afwijkende kleuren, profiellengten en uitvoeringen leverbaar. Voor grote overspanningen is er het 60 mm hoge QL 24-60 systeem dat zich probleemloos laat combineren met de overige QL 24 systemen.

Quick-Lock 35:

Het 35 mm brede Quick-Lock 35 systeem wordt veelal toegepast in combinatie met grote panelen en panelen waarvoor een breder oplegvlak benodigd is. Oorspronkelijk is het ontwikkeld voor de plaatsing van isolatiepanelen in agrarische en industriële gebouwen. Het assortiment beperkt zich tot een aantal standaard maten in de basiskleur sneeuwwit. Op aanvraag zijn afwijkende maten leverbaar.

Gangsystemen:

Gangplafonds kunnen veelal gemaakt worden met behulp van de standaard Quick-Lock ophangsystemen. Voor een aantal specifieke situaties waarbij de profielen gangoverspannend toegepast kunnen worden zijn speciale systemen leverbaar. Voor lange z.g. doorzakpanelen is er het klemrandprofiel dat aan beide wanden bevestigd wordt en waarin gangoverspannende Quick-Lock profielen eenvoudig met een draaibeweging vastgeklemd worden.

Voordeel is de snelle montage maar ook eenvoudige demontage van een deel van het plafond indien onderhoud nodig is. In brede gangen waarin het niet mogelijk is om overal ophangpunten te maken kan het long-span Quick-Lock 24-60 profiel worden toegepast in combinatie met een verzwaard wandprofiel en bijbehorende wand beugels.

Quick-Lock 24-38 Corrosiewerend:

Het Quick-Lock 24 systeem is leverbaar in een extra corrosiewerende uitvoering welke voldoet aan klasse C cf EN13964. Dit maakt het systeem geschikt voor ruimtes met hogere relatieve vochtigheden. Het standaard systeem voldoet aan klasse B en is daarmee geschikt voor toepassing in ruimten met een relatieve vochtigheid van 90% bij maximaal 30°C. Het extra corrosiewerende systeem is niet bedoeld voor ruimten waarin corrosieve stoffen aanwezig zijn anders dan waterdamp.

Het assortiment omvat een aantal standaard lengten in de basiskleur sneeuwwit. Tevens is extra corrosiewerend ophangmateriaal leverbaar dat voorzien is van een gelijkwaardige bescherming. Afwijkende lengten en kleuren zijn op aanvraag leverbaar.