Informatiecentrum Afbouwmateriaal.com

 • Verlichting in de badkamer volgens zones

  Wij zijn specialist in het leveren van de juiste verlichting in de badkamer en dit willen wij graag met u delen.

  Er zijn namelijk een aantal onderdelen waar u als klant rekening mee moet houden bij het opnemen van verlichting in de badkamer.

  Verlichting in de badkamer volgens zonesUw badkamer kan opgedeeld worden in 4 zones als er in uw huis een aardlekschakelaar bevindt.

  Aangezien elke zone in uw badkamer eigen eisen heeft ten aanzien van het gebruik van electriciteit, informeren wij u het volgende hierover.

 • Zone 0: de badkuip of douchebak
 • Zone 1: de ruimte tot 2.25 m¹ boven de badkuip of douchebak
 • Zone 2: het gebied dat binnen handbereik is naast de badkuip of douchebak: een vlak van 60 cm breed en 2.25 m¹ hoog
 • Zone 3: de rest van de badkamer. Indien het plafond hoger is dan 2.25 m¹ valt het in zone 3
 •  

 • Armstrong plafonds

  armstrong systeemplafondArmstrong is één van de grootste fabrikanten op het gebied van systeemplafonds. Armstrong is een organisatie dat wereldwijd actief is en heeft een brede lijn aan plafondplaten.

  Een Armstrong systeemplafond biedt kwaliteit met betrekking tot brandwerendheid en akoestiek.

  Armstrong heeft een brede assortiment aan plafondplaten. Zo zijn er plafondplaten voorzien van een geperforeerde structuur waardoor ze een bijdrage leveren aan goede leef- en werkomstandigheden voor elke ruimte.

  Lees verder

 • API plafondprofielen Quick-lock

  API plafondprofielen Quick-lockHet Quick-Lock systeem, met zijn doordachte verbindingen, is niet alleen esthetisch fraai het onderscheidt zich vooral door montagegemak instabiliteit. Iedere verbinding draagt bij aan de haaksheid van het systeem. Bij het monteren van grotere of kleinere vlakken is naderhand corrigeren veelal niet nodig. De haak en “klik”verbindingen zijn snel aan te brengen maar zijn ook nog eens demonteerbaar. De systemen zijn ontworpen voor toepassing in gebouw interieurs onder normale condities.

  Lees verder

 • API plafondprofielen

  api plafondprofielen

  API ontwikkelt en produceert plafond ophangsystemen voor de interieurbouw. Kwaliteitssystemen die functioneel, maatvast, rigide en gemakkelijk aan te brengen zijn. Afbouwmateriaal.com heeft alle plafond profielen van API in haar assortiment.

  Lees verder

 • AMF plafonds

  AMF plafonds

  AMF is leverancier van integrale plafondoplossingen en wereldwijd één van de grootste en de meest innoverende fabrikanten van systeemplafonds.

  Lees verder

 • Agnes plafonds en plafondplaten

  agnes-plafondsAgnes plafonds zijn kant en klare plafondplaten met een fraaie afwerking. Agnes plafondplaten zijn snel en eenvoudig te monteren en ideaal voor de doe-het-zelver.
  Agnes plafondplaten worden veel toegepast in woon- en slaapkamers, keukens, bijkeukens, hal, zolder, toilet en kantoren.

  Lees verder

 • Akoestische systeemplafonds

  akoestische-systeemplafondEen systeemplafond kan bijdragen aan de verbetering van de akoestiek in een ruimte.

  Een goede geluidsisolatie zorgt voor meer privacy tussen verschillende ruimtes en minder geluidsoverlast. Door de juiste plafondplaten te gebruiken kan het lawaainiveau verminderen en de spraakverstaanbaarheid verbeteren.

  Lees verder

 • Plafond profielen

  Plafond profielenPlafondprofielen zijn een belangrijk onderdeel voor het ophangen van het systeemplafond. Plafondprofielen zijn er in verschillende merken en afmetingen. Het is van groot belang bij het kiezen van plafondprofielen of het gaat om een compleet nieuwe systeem of om een aanpassing aan het huidige systeemplafond. Het is namelijk niet mogelijk om de plafondprofielen van verschillende fabrikanten in één systeem te verwerken. Het is daarom van belang om eerst te weten welk type plafondprofiel u heeft.

  Lees verder

Artikelen 1 tot 10 van 16 in totaal

 1. 1
 2. 2