Luxalon inbouwspots

Kwaliteit Luxalon spotjes

Voor sfeer en comfort in uw badkamer of keuken gebruikt u de Luxalon® inbouwspots die speciaal gemaakt zijn van gegoten aluminium en daardoor 100% vochtbestendig. Mede hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor de badkamer!

De Luxalon® spotjes kunnen samengesteld worden uit duurzame LED lampjes van 7Watt.

Een goede verlichting vormt de basis voor een sfeervol plafond en zorgt voor een ruimtelijk effect in uw badkamer of keuken. De Luxalon® spotjes die wij op de site aanbieden en via de mail offreren zijn gemaakt van gegoten aluminium waardoor ze vochtbestendig zijn en geschikt voor de badkamer.

Wij bieden alleen de Luxalon® spotjes aan uit het ruime assortiment van de fabrikant Hunter Douglas. Op deze manier staan wij achter het product en kunnen wij u de garantie verlenen van 5 jaar die het Luxalon® spotje verdient!

Luxalon spotjes in de badkamer

Luxalon inbouwspotjes worden gebruikt in kleine ruimtes zoals de badkamer of de keuken om op de juiste manier sfeer en comfort te bepalen.

Het verlichtingsplan kunt u zelf samenstellen door een keuze te maken van de verschillende uitvoeringen inbouwspots die allemaal gegoten zijn uit 100% aluminium. Dit betekent dat de Luxalon inbouwspots uitermate geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers.

Met de Luxalon inbouwspotjes kunt u spelen met licht. Door het ruime aanbod van de Luxalon inbouwspotjes kunt u precies het goede evenwicht creëeren in uw badkamer of keuken tussen licht en schaduw en direct en indirect licht.
Zo geeft u precies de juiste sfeer in uw omgeving.

Luxalon inbouwspotjes met LED verlichting in de badkamer

Indien u al gebruik maakt van de Luxalon inbouwspotjes met halogeenverlichting dan kunt u snel en eenvoudig nu ook overstappen op de LED lampen van Luxalon. De halogeen en LED lampen hebben namelijk dezelfde doorsnee van 51 mm waardoor u alleen het lampje hoeft te verwisselen. De LED lampen van Osram zijn niet alleen modern en stijlvol, maar bieden ook een aantal directe voordelen op het gebied van zuinigheid, lichtkwaliteit en duurzaamheid. Met één handomdraai trekt u deze voordelen direct naar u toe!
Zo bedraagt de energiebesparing tot wel 80% ten opzichte van het gebruik van halogeenlampen en kennen ze een levensduur tot 25 jaar en langer.
De LED verlichting in combinatie met de Luxalon electronische transformator (1-150VA) zijn geschikt om toe te passen in bestaande inbouwspots en zijn om die reden eenvoudig te plaatsen. De LED lampjes kunt u los bij ons bestellen.

Ronde inbouwspots voor de badkamer

U kunt gebruik maken van ronde inbouwspots die geleverd kunnen worden in verschillende kleuren zoals: wit, zwart, chroom, goud, alu geborsteld, brons mat en alu mat. Al deze uitvoeringen zijn geschikt voor in een badkamer en zijn allemaal geschikt voor halogeenlampen en LED lampen met een doorsnee van 51 mm.

De ronde inbouwspots kunnen geleverd worden in de uitvoering vast gericht of kantelbaar en zijn via onze site te bestellen.

Exclusieve inbouwspots voor de badkamer

Naast de standaard ronde inbouwspots heeft u ook de mogelijkheid om een exclusievere spot te kiezen. De exclusieve spots hebben een eigentijdse uitstraling en zijn uitgevoerd in hoogwaardig aluminium. Daardoor zijn ook deze spots uitermate geschikt voor in de badkamer. Ze zijn volledig bestand tegen vocht.

De exclusieve spots zijn over het algemeen vierkante spots die zowel vastgericht als kantelbaar kunnen zijn.

Verlichting in de badkamer volgens zones

Mede dankzij de talloze mogelijkheden om stijl, inrichting en afwerking aan persoonlijke smaak aan te passen is de ontwikkeling van de badkamer in een stroomversnelling gekomen. De badkamer speelt tegenwoordig een dusdanige belangrijke rol in onze leefomgeving dat licht een belangrijke factor is gebleken voor het bepalen van de sfeer.
Aangezien wij specialist zijn op het gebied van het leveren van de juiste verlichting in de badkamer willen wij u graag informeren m.b.t. welke onderdelen u rekening mee dient te houden bij het bepalen van de juiste verlichting in de badkamer.
In een huis met een aardlekschakelaar kan de badkamer opgedeeld worden in 4 zones waarbij elke zone zijn eigen eisen kent aan het gebruik van elektriciteit.

 • Zone 0: de badkuip of douchebak zelf
 • Zone 1: de ruimte tot 2.25 m¹ boven de badkuip of douchebak
 • Zone 2: het gebied dat binnen handbereik is naast de badkuip of douchebak: een vlak van 60 cm breed en 2.25 m¹ hoog
 • Zone 3: de rest van de badkamer. Indien het plafond hoger is dan 2.25 m¹ valt het in zone 3

 • In Zone 0 mag alleen elektrische apparatuur worden gebruikt in een vaste opstelling met ten hoogste 12 Volt wisselspanning of 30 Volt gelijkspanning.

  In Zone 1 mag alleen elektrische apparatuur worden gebruikt met ten hoogste 25 Volt wisselspanning of 60 Volt gelijkspanning.

  In Zone 2 mag alleen elektrische apparatuur worden gebruikt met ten hoogste 25 Volt wisselspanning of 60 Volt gelijkspanning respectievelijk scheer wandcontactdozen volgens NEN-EN-IEC 61558-2-5.

  In Zone 3 mag 230 Volt apparatuur met randaarde worden gebruikt.

  De Luxalon inbouwspots die wij leveren zijn geschikt voor zone 1,2 en 3.
  Lees meer